Gavin, fast Erik?

Första gången jag hörde I can't say I'm sorry med Erik Segerstedt trodde jag att det var Gavin DeGraw. Hur lika får låtar egentligen vara? Är det bara jag som reagerat på detta? Anyway, gillar låten oavsett artist.

A list

Favoritväska: Min marinblå kuvertväska
Skostorlek: 38 - 39
Hårfärg: Mörkblond
Ögonfärg: Blåååååååa
Favoritfilm: Det finns massor, massor, massor av favoritfilmer hos mig. Kan inte välja.. =P
Favoritskor: Just nu.. Mina röda pumps
Drömjobb: Statsminister
Favoritkaffe: BLÄ - Här dricks det te för hela slanten
Sofi eller Ebba: Ingen av dem..
Favoritstövlar: Ett par Kors by Michael Kors stövlar
Hur mycket pengar lägger du i månaden på kläder: Så mycket pengar jag tjänar och får..
 Hur många skor har du: 61 par
Louis Vuitton eller Gucci: Gucci
Kilklack eller stilett: Kilklack har aldrig varit min grej. Jag får säga stilett.
TV-program: Jag kollar nästan inte på Tv längre... =O
Fulaste plagg i din garderob: En ljusblå t-shirt som det står paris på. Denna införskaffades första gången jag var i Paris, meaning många, många år sedan.
Snyggaste plagg i din garderob: Svår fråga..
Favorittidning: hm.. Får väl säga aftonbladet med tanke på att jag nästan aldrig läser tidingar längre.
Länder du varit i: Frankrike, Danmark, Tyskland, Belgien, Norge, Spanien, grekland....
Länder du vill till: Skulle vara kul att åka till USA någon gång.. Men mitt drömresemål är att åka till något land i Afrika.
Favorithändelse i hela ditt liv: Hemlis!
Drömbil: Till det stadiet har jag inte kommit än.. Bilar har aldrig varit min grej.

Vill ha mest just nu..
Skor: Skulle vilja ha ett par Kors by Michael Kors stövlar! NU!
 Klänning: metalic färgad.
Väska: Jimmy Choo!!! NU! NU! NU!
Jeans: Skulle vilja ha ett par nya ljusa jeans..

Ett eller annat..
Chloé / Celine:
Chloé alla gånger.
Fendi B-bag / Fendi spy: Fendi spy
Manolo Blahnik / Jimmy Choo / Christian Louboutin: Christian Louboutin utan tvekan. Älskar skorna!
Latte / Cappucino: Som sagt - här dricks det te
Coca Cola / Pepsi: COLA!
Paris / Nicole: Nicole.
OC / Beverly Hills 90210: OC!
Puss / Kram: Puss.
Pastasallad / Kycklingsallad: Pastasallad.
Fläkt / solfjäder: Solfjäder.
Puccisjal / Alexander McQueen scull scarf: Pucci!!!

Har du någonsin..

Önskat att du var någon annan? Yes.
Snubblat runt i dina klackar? Oui
Varit avundsjuk på någon? Japp, många gånger!
Hatat någon? Nej, aldrig.
Velat rymma och skaffa nytt liv: Nope!

Pulka

By the way.. Vi var i Vilsta idag, på idrotten, och åkte pulka! Jättekul var det! Men kallt.. Nu - uppsats

Mycket snack, liten verkstad

Tyvärr är fallet då. Naturkunskapen är fortfarande inte färdig. Måste skickas in innan 00.00 inatt. Men jag hinner nog. Skulle behöva sova i tre år tror jag. Jag är jättetrött. De senaste dagarna har gått åt till att plugga, pluga och... ja, plugga. Även denna vecka kommer gå åt till att plugga. Samhällskunskaps frågor, Engelska uppsats, läsa en engelsk bok (som jag borde läst förra veckan), referat, matte.. Detta skrämmer mig... När ska vi få en dag med lugn och ro? Det är väl bäst att jag skriver klart det här om jag ska få sova något inatt.  


Snabbis

Tar ett litet avbrott från allt pluggande, matlagning och städning. Så jobbigt det kan vara ibland. Det är meningen att jag, B ocg A ska på bio ikväll.. Hinner jag? Jag vill så gärna. Det är väl bäst att jag fortsätter att plugga om jag ska ha någon chans alls att gå på bio. Innan det ska en uppsats skrivas, rummet + min toalett skall städas. Mamma har dessutom fått ryggskott så måste stå för all matlagning också. Det är inte lätt.. Back to work!


Skönt

Åh, solen lyser så ljuvligt idag! Efter lunch ska jag ta en promenad i det härliga vädret. Självklart med solglasögonen på! Så härligt med lite sol! Nu blir det till att skriva essäer.

Lady in red

Yes, äntligen har jag röda pumps! Fick dem av min moster idag. Hennes gamla, meaning mjuka och sköna. Hon sa att jag skulle slita dem med hälsan, viket jag säker på att jag kommer göra. Imorgon ska vi gå igenom fler skor och kolla om det är något mer som kan passa mig :) Det blev inte som vi hade tänkt ikväll. Nu väntas istället en skön hemma kväll. Skönt!

Puss

Puss

Böcker och bio

Läste ut "Mossvikenfruar - chansen" igår. Jättebra bok. Samma författare som till Linas kvällsbok 1 & 2. De sistnämnda böckerna har jag dock inte läst. Men de ska läsas de också. Linas kvällsbok 1 har ju biopremiär på fredag. Vill gärna läsa boken innan jag ser den på bio, så ingen premiär här inte. Nästa bok som står på tur är Jane Austens "Pride and Prejudice", som skall läsas till engelskan. Måste bara köpa den först. Fick den svenska verisionen av M i födelsedagspresent (Tack så jättemycket <3). Men som sagt, den är på svenska. Kanske ska fuska lite och läsa den på svenska i alla fall? hm.. Vi får se hur det blir med den saken.
 
 

Redan fredag?

Veckorna bara rullar på. Även denna vecka har gått fort. Har mycket att göra och har väldigt svårt att koppla av. Sover väldigt dåligt också. Detta måste vi ändra på.


Ge mig hennes kavaj

Ge mig hennes kavaj

Tror att rubriken talar för sig själv. Denna kavaj är varmt välkommen till mig och min garderob!

Nap?

Jag är väldigt trött idag. Orkar knappt röra mig. Skulle behöva damsuga av rummet, men orkar inte. Orkar jag, ska jag ut i snön och rulla runt med Aramis. :) Nu ska jag gå och förhoppningsvis läsa ut min bok. Sååå bra!  Man (läs jag) får inte nog av boken! 

Det är inte alltid lätt att vara student

Dåligt bloggande sista dagarna. Men hey, det är inte lätt att vara student. Imorgon har vi redovisning. Vi ska prata om Indianer. Imorgon har vi studietid, då vi får jobba med vad vi vill. Vi har två essäer att skriva, en på engelska och en på svenska. Två uppstser att göra, en till naturkunskapen och en till engelskan. Läsa en bok på engelska, under de närmaste två veckorna, reflektera kring tre svenska noveller samt raflektera kring en my på engelska. Sedan har vi massa frågor att svara på i samhällskunskapen. Allt detta till måndag, med undantag boken, som ska vara klar nästa måndag. Som sagt, det är tufft att vara student. Nu skall det tränas lite inför redovisningen.

Snögumma/snöhund

Herregud, så mycket snö vi fått. Igår var jag, aramis och moster ute och pulsade runt i snön och åkte pulka. Det var så länge sedan jag gjorde det sist. Aramis och jag hade snö överallt, och jag luktade blöt hund när vi kom in, vilket inte var så trevligt. Idag är jag hemma på grund av sjukdom. Tråkigt. Känner mig elak som "sviker" gruppen i temat. Men vad ska man göra? :/ Vi är i alla fall grupp 6, hoppas därför att de inte han redovisa. Nu blir det frukost och sedan ska jag försöka vila hela dagen.


Snart

Senare kommer en uppdatering om min underbara helg. Nu - lunch!

Hemma

Idag fick vi veta att en av våra mentorer ska få barn i höst och hon kommer att lämna oss i augusti. Hon har oss i matte och jag tycker att det är synd att hon ska sluta för att jag förstår matten nu och jag har aldrig i hela mitt liv förstått mig på matte. Vi får väl se hur det hela slutar. Nu väntar en god natts smön!


Ris och soppa

Har man ingen mat hemma är man alltid välkommen till Mai för att äta mat! Har man tur eller har man tur att man har en vän som Mai? Jag älskar ris som är kokat i riskokare. MUMS! Mai har ätit 3 gånger när jag varit här, dvs ca två timmat och hon är hungrig igen. Ibland förstår jag mig inte på människan. Nu ska vi äta asiatisktgodis och sedan indianglass eller vad det nu var.

Ordning och reda

Efter två timmars städning är hela lägenheten skinande ren. Skönt! Imorgon får vi fint besök. Ska bli jättekul! Jag är vrålhungrig och jag vill ha mat NU! Men icke, mamma är och handlar. Efter maten ska jag hem til Mai och umgås en stund med henne.

Bea har ordet

Nu ska jag berätta historien om hur LiseLotte became Ligelott. Det var så här att den 23:e augusti så började vi i samma klass på S:t Eskils Gymnasium. Vi började prata och så eftersom att vi hade en gemensam kompis. josssefajn. sen en vacker dag skulle vi intervjua varandra. jag intervjuade Ligelott och hon mig. sen när vi skulle renskriva och sätta upp på väggen så stavade jag hennes namn fel. jag skrev Liselott och tänkte vrida till s:et litegranna med det såg ju ut som ett g.... underbart, då hade vi fått en nytt smeknamn till någon sådär första veckan. och det bästa av allt är ju att namnet Ligelott är lite, lite, lite... bättre.


Ogjort

Har fortfarande inte börjar plugga. Måste bli klar med somsen idag. BLÄ, jag orkar inte. Har migrän som heter duga. Kräktes nyss pga huvudvärken, så det släppte lite i alla fall. Inte kul. Måste gå och lägga mig tidigit idag, annars kommer jag aldrig orka med morgondagen. Har i alla fall en sak att se fram emot. Bamboo city med sötnöt imorgon på lunchen.

Du finns alltid i mitt hjärta

Jag saknar dig, D! Jag önskat att jag fortfarande hade dig vid min sida! Jag hade behövt dig nu! <3

4 tal på 4 timmar

Bra jobbat B! Hon gjorde 4 tal på 4 timmar igår. Det blev inte så mycket plugg igår, som det borde ha blivit. Jag hann skirva en essä i alla fall.. Nu - glass med chokladsås sedan blir det till att plugga till jag går och lägger mig.

Missa inte

Ikväll klockan 20.30 visas del 2 av dokumentärserien "I en annan del av köping". Jag har hört mycket positivt om serien. Jag missade tyvärr första delen förra veckan, men ikväll sitter jag bänkad framför TV:n


Hjälp

Jag behöver seriöst mycket hjälp. Vad är en essä? Jag har fått reda på att det är som en uppsats. Innebär det att jag ska skriva värsta faktadelen och sedan reflektera kring faktan i avslutningen/analysen? Eller är det mer om ett PM där man kan reflektera kring fakta direkt? HELP!


Besök

Efter en och en halv dags intensivt pluggande har Mr.Huvudvärk hälsat på mig. Mindre kul. Harfortfarande plugg kvar som förmodligen inte kommer att slutföras med denna smärta i mitt kära huvud. Nu ska jag gå raka vägen mot medicinskåpet, för att ta en alvedon. Sedan behöver jag nog en liten tupplur. Efter maten väntar några timmars plugg (någon jag absolut inte har lust med) innan jag kan gå och lägga mig.

Later

"Sing-a-long"

Sing-a-long är såå bra! Haha, skrattar lika mycket varje gång! :)

Redan kväll?

Oj, vad tiden har gått snabbt idag. Har hunnit med mycket. Har bl a varit på Tuna Park för att byta den mönstrade tunikan med anledningen att det är förstor. Köpte även hårspray, mattehäfte och pennor. Jag har städat hela lägenheten idag med mamma, jag har varit hos moster, jag har räknat matte, tränat på tema redovisningen och så har jag tagit en promenad, vilket var väldigt skönt. Nu sitter jag och smaskar på en kiwi och ska snart se "Sing-a-long" och sedan sova. Jag är supertrött. Imorgon ska jag fortsätta plugga och försöka få några saker på listan avslutade. Mycket plugg just nu. Nu skall det sjungas lite karaoke.

En shoppingtur senare..

Det blev en shoppingtur i alla fall.

√ Svarta jeans, MQ
√ Mönstrad tunka, Gina tricot
√ Svart Diadem, Gina tricot
√ 1 Halsband, Gina tricot
√ 4 par örhängen, Gina tricot
√ 2 armband, Gina tricot
√ Nagellack, Kicks
√ 1 par skor, Skopunkten

Nu ska jag och bror göra hemmagjord pizza! Mums!

Later


Helg

Äntligen helg! Vi har gått en vecka i skolan har har redan läxor/prov/redovisningar i nästintill alla ämnen. Bara att kämpa på nu då. Funderar på att ta en sväng till tonfisken med mamma snart, men först skall det städas.

Later

Mycket matte

Idag har jag pluggat matte för hela slanten. M har hjälpt mig via videosamtal på msn att förstå matten. Nu går det jättebra! Tack M! När jag är klar med blandade uppgifter, vilket är snart, tänker jag ta mig ett härligt bad och sedan sova. Har pluggat matte i flera timmar med huvudvärk, och känner mig som om jag inte sovit på flera dygn. Imorgon är det fredag, äntligen! Ska bli härligt med helg, även om jag har mycket att göra. Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och sedan göra klart matten.

Later


Torsdag

JAG VILL HA HELG! JAG VILL HA SOMMAR! JAG VILL.... Mycket! Man kan inte få allt. Vi fick i alla fall snö inatt. Nu - Göra mig ordning för skolan, och allt vad det innebär ;)

Later


Kiwismoothie

mmm.. Det var underbart gott med en kiwismoothie och en hallonsmoothie! Nu ska jag ta mig ett härligt bad och sedan måla naglarna. Sedan ska jag se "efter vågen". Det blev inte mycket pluggande idag. Får ta det imorgon istället, efter shoppingen.

Mörkt

Det ser mörkt ut på Uttryck och ekvationer fronten. Vad ska jag ta mig till? Prover är om 9 dagar och jag kan inget. Vilket betyder att jag borde sätta på mig plugga matte nu, men det är ingen mening eftersom jag inte vet hur jag ska göra. Blir till att få hjälp av S imorgon efter skolan, för såhär kan vi inte ha det;) Nu ska jag ut i spöregnet för att handla vaniljyoghurt, kiwi och banan och sedan göra en smoothie av det! - I LÖÖÖÖV!

Later

A list - lite efter;)

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Jag började gymnasiet.. Kommer inte på något bättre.. :/

Dog någon i din närhet?
Ja.

Vilka länder besökte du?
Frankrike, Danmark, Tyskland & Norge


Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?

hm, hela sommaren.. Därför att! ;)

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?

Boten Anna, I guess.. - BLÄ

Blev du kär under 2006?
Japp

Vad gjorde du på din födelsedag?

Öppnade paket! =)

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Vet inte.. :/

Hur höll du dig från att bli galen?
Det gick inte;)

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Du vet vem du är! =)


Uttryck och ekvationer

Första dagen i skolan efter lovet. Kändes faktiskt helt okej. Skönt att komma igång igen och få tillbaka lite rutniner. Nu skall det fortsättas att räkna matte. Måste leta någonstans i bakhuvudet efter det jag har lärt mig, någonstans finns det! ;) Imorgon, efter skolan,  blir det fika med M och B samt en tur på stan.

Idag fyller M år. Grattis! 

Inget

Man kan nästan tro att jag slutat bloggat, men icke. Schemat har varit fullt av middagar, pluggande och fikande med vänner. Trevligt har det varit! Idag ska jag och Majs bowla och sedan hem till mig för att se "Systrar i jeans"! We're going to have so much fun, right cornie? ;) Nu - Lunch!

Allt utom bra

Just nu är det många som är sjuka, så även jag. Har feberfroffa som heter duga. Nu - Smaskig sallad med bake-off bröd. Till det ljummet (stavas det så konstigt?) honung- och citronvatten - mindre gott.

Later


2007

Gårdagen var helt underbar! Helt perfekt! Inga ord kan förklara den lycka jag kände igår! Ett stort tack till alla som gjorde kvällen otrolig. Gav ni några nyårslöften?